Anders organiseren doe je zo

Anders organiseren? Dat doe je stap voor stap

Je arbeidsorganisatie aanpakken? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe begin je daar nu aan? Het organisatiecanvas van Workitects biedt een goede leidraad en een stevige houvast.

Duurzaam veranderen

Bij arbeidsorganisatie spelen verschillende aspecten op elkaar in. Je kan het werk anders organiseren, maar rijmt de nieuwe aanpak met je visie, en kunnen leidinggevenden en hun mensen wel volgen? En wat baten investeringen in leidinggevenden of bedrijfscultuur als je organisatiestructuur niet goed zit?

Daarom werkt een integrale aanpak het best. Met weloverwogen ingrepen in zowel je organisatiestructuur als organisatiecultuur kom je stap voor stap tot een wendbare én werkbare arbeidsorganisatie.

Lees meer over de bouwstenen van het Workitects-organisatiecanvas.

LEES MEER

Aan de slag met teams en jobs

Wie zelf of in team de volgorde, de aanpak en de afwisseling van zijn taken kan bepalen en mee verantwoordelijk is voor de teamresultaten, ervaart minder stress en is meer gemotiveerd.

Het loont dus om meer variatie en autonomie aan teams en medewerkers te geven. Dat verhoogt niet enkel hun betrokkenheid, het maakt hun jobs ook werkbaarder.

Deze bedrijven gingen je voor …

Nog niet volledig overtuigd van de meerwaarde van anders organiseren? Ontdek de verhalen van de bedrijven die je voorgingen.

Lees de getuigenissen