Te weinig tijd voor langetermijnvisie

Geen tijd voor je langetermijnvisie? Herverdeel het werk

HELP, MIJN BEDRIJF KAMPT MET TE WEINIG TIJD VOOR LANGETERMIJNVISIE

Verlies je je als bedrijfsleider in het werk? Ben je steeds druk in de weer met alles in goede banen te leiden en problemen op te lossen? Blijft er daarom weinig ruimte over om je langetermijnvisie te formuleren en in de praktijk te brengen? Herorganiseer het werk en win tijd.

Gedaan met brandjes blussen

Als bedrijfsleider heb je veel taken en verantwoordelijkheden. Op je eindeloze to-dolijst verschijnen steeds weer nieuwe acute problemen, waardoor andere taken, zoals het uitstippelen van je strategie, de optimalisatie van processen en implementatie van nieuwe technologieën op de lange baan worden geschoven. 

Kom je niet meer toe aan de strategische kant van je bedrijfsvoering? Dan is het mogelijk tijd om anders te gaan organiseren. 

Vertrouw op slagkrachtige teams

De controle overlaten aan anderen: het is niet eenvoudig, zeker niet als je het gevoel hebt dat de motivatie van je medewerkers op een laag pitje staat. Door te investeren in slim teamwerk sla je geen twee maar zelfs drie vliegen in één klap:

  • jij draagt een aantal taken of verantwoordelijkheden over en wint tijd
  • je teams gaan vlotter, gemotiveerder en doeltreffender aan de slag
  • de werkbeleving van je medewerkers gaat erop vooruit
Ontdek alles over slim teamwerk

Slimmer organiseren met het organisatiecanvas

De structuur van je bedrijf evalueren? Bij Alimento doen we het aan de hand van het organisatiecanvas van onze partner Workitects. Zo creëren we stap voor stap een nieuw organisatieontwerp, op maat van de noden en uitdagingen van jouw bedrijf.

Ik wil duurzaam groeien